20 januari 2021

Begin december 2020 lanceerde Groep Ubuntu x 8K de nieuwe webshop Het Andere Geschenk. Naast hun vier fysieke winkelpunten vormt deze webshop een vijfde winkelpunt voor deze innovatieve sociale onderneming.

Veilig winkelen is meer dan ooit belangrijk.

Daar let Groep Ubuntu x 8K op in hun winkelpunten, maar ze kregen ook vaak de vraag of ze producten thuisbezorgd konden krijgen.

Daarom ging deze sociale onderneming aan de slag met de ontwikkeling van een online winkel: Het Andere Geschenk.

https://hetanderegeschenk.be/

In de winkel werken zou niets voor mij zijn, daar ben ik te verlegen voor. Maar ik doe niets liever dan pakjes maken en dan is dit de perfecte werkplek voor mij. Ik kan me daar creatief in uitleven.

Charlotte VerschuereMedewerker K en zo

K en zo, één van de ateliers van Groep Ubuntu x 8K waar mensen met een beperking aan het werk zijn, was meteen bereid om het hele logistieke gebeuren op zich te nemen. Hun medewerkers verzamelen alle producten, verpakken ze zorgvuldig en ze zorgen ervoor dat de bestelling snel verzonden wordt.

Mensen willen hun pakket liefst zo snel mogelijk ontvangen, dus moeten ze er bij K en zo voor zorgen dat alle cadeautjes op tijd bij de gelukkige zijn. Dat is een leuke, nieuwe uitdaging voor de medewerkers!

De producten moeten ook een uitstekende kwaliteit hebben en mooi afgewerkt worden, in die zin leggen ze de lat bij K en zo hoog.

Bij de ontwikkeling zorgen we ervoor dat onze medewerkers zoveel mogelijk stappen van het productieproces zelfstandig kunnen uitvoeren. Het moeten hún producten zijn die in de winkels terechtkomen, anders hebben de producten voor ons geen meerwaarde.

Veronique CourcellesProductieverantwoordelijke K en zo

Bij K en zo maakten ze van de gelegenheid gebruik om hun verpakkingen aan te passen: omdat ze duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, zijn de producten verpakt in glazen bokalen en flessen, kraftverpakkingen en gerecycleerd karton, met een nieuwe frisse vormgeving.

Via de nieuwe webshop kan je ook een samengesteld pakket bestellen om iemand in deze coronatijden te verrassen of een hart onder de riem te steken. Hun ontdekkingspakket is hiervoor een echte aanrader.

Het is een nieuwe uitdaging voor K en zo, maar één die ze met veel enthousiasme aangaan. En ze hopen dan ook op veel bestellingen.